Σχετικά με εμάς

Η Εταιρία

Όταν οι ειδικοί αναλαμβάνουν δράση!

Η εταιρία 3AAυτοκίνητο-Aνακύκλωση-Aνταλλακτικά (ΚΟΑΝΟ Α.Ε) δεν είναι μία ακόμη ιδιωτική εταιρία στον χώρο της ανακύκλωσης αυτοκινήτων.

Είναι μια συλλογική, συνεργατική ιδέα που γεννήθηκε πριν 5 χρόνια και πήρε σάρκα και οστά το 2011, όταν 29 επισκευαστές αυτοκινήτων και 10 βιοτέχνες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ιδρύσουν μια ανώνυμη εταιρία πολυμετοχικής βάσης  η οποία δημιούργησε την πρώτη Πρότυπη Μονάδα Οικολογικής Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων στην Αττική.

Στην «3Α» θέσαμε 3 στόχους:

 • την άριστη εξυπηρέτηση και το μέγιστο όφελος του πολίτη
 • τον εφοδιασμό της αγοράς με επιλεγμένα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στις καλύτερες τιμές για όλους, επαγγελματίες και μη
 • την εφαρμογή όλων των σωστών προδιαγραφών και πρακτικών της ανακύκλωσης με σκοπό την πραγματική προστασία του Περιβάλλοντος
Οικολογική Ανακύκλωση Αυτοκινήτων
Οικολογική Ανακύκλωση Οχημάτων

Διαφάνεια και Σεβασμός στο Περιβάλλον

Πλαίσιο δράσης

Στην 3AAυτοκίνητο-Aνακύκλωση-Aνταλλακτικά (ΚΟΑΝΟ Α.Ε)  θέσαμε εξαρχής ένα πλαίσιο δράσης με γνώμονα τη διαφάνεια και στόχο το Περιβάλλον.  

Γι’ αυτό το λόγο, η «» Ανακύκλωση, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, φρόντισε να νομιμοποιήσει την ύπαρξή της με όλες τις επίσημες άδειες ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας που απαιτεί ο νόμος και που εξασφαλίζουν τη σωστή και εύρυθμη πορεία της προς το μέλλον.

Με την ίδια διαφανή νοοτροπία, δράσαμε και σε σχέση με το Περιβάλλον, εξασφαλίζοντας την άδεια Περιβαλλοντικών Όρων, την άδεια Οικοδομής, έχοντας στο μυαλό μας πάντα, ότι μια Πρότυπη Οικολογική Μονάδα Ανακύκλωσης, σαν αυτή που εμείς είχαμε ως όραμα, θα πρέπει και να φαίνεται αλλά και να είναι σύμφωνη με όλες τις προδιαγραφές πιστοποίησης!

H «3A» Ανακύκλωση είναι διαπιστευμένο μέλος της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ). Του επίσημου φορέα για τη διαχείριση των Οχημάτων Τέλους Ζωής.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΔΟΕ)

Η ΕΔΟΕ είναι ο επίσημος φορέας ανακύκλωσης με την εποπτεία του ΕΟΑΝ
και πιστοποιημένος κατά ISO 9001 και ISO 14001

Ανακύκλωση του αυτοκινήτου σας

Η ανακύκλωση, και πιο ειδικά των αυτοκινήτων, για εμάς δεν είναι απλά μια εμπορική δραστηριότητα, αλλά μια «θέση ζωής». Είναι μια παγκόσμια ιδέα που πιστεύουμε και υπηρετούμε πιστά, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία μας στον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που ευαισθητοποιείται για το Περιβάλλον και συμμετέχει ενεργά, παίρνοντας την απόφαση να δώσει το όχημά του για ανακύκλωση όταν αυτό εξαντλήσει τα χρόνια ζωής του.

Τα οφέλη της ανακλύκλωσης αυτοκινήτου

 1. Ο ιδιοκτήτης βρίσκει την πλέον συμφέρουσα, αλλά και οικολογικά σωστή, διέξοδο στο πρόβλημα: «τι θα κάνω με το παλιό μου αυτοκίνητο».
 2. Το όχημα, παραλαμβάνεται, αποσυναρμολογείται και όλα τα χρήσιμα μέρη του προωθούνται σαν ανταλλακτικά, μπαίνοντας έτσι σε έναν νέο κύκλο ζωής, ενώ τα «άχρηστα» μέρη του, ξαναγίνονται χρήσιμα, μέσω της ανακύκλωσης μετάλου ή ελαστικών!
 3. Δίνοντας ένα αυτοκίνητο για ανακύκλωση, βοηθάς την πόλη σου, να «αναπνεύσει» από τα «αχρηστευμένα» και παρατημένα αυτοκίνητα, που πολύ συχνά βλέπουμε στους δρόμους της.
 4. Με την ανακύκλωση αυτοκινήτου, βοηθάς στην πραγματική Οικονομία, αφού τελικά το μεγαλύτερο μέρος ενός αυτοκινήτου, μπορεί να «δώσει ζωή» μέσω των υλικών του, σε άλλα αντικείμενα!

Απόσυρση του αυτοκινήτου σας

Η «3A»  έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την απόσυρση του αυτοκινήτου σας και να διενεργήσει όλες τις τυπικές διαδικασίες που χρειάζονται σύμφωνα με το νόμο, για να αποσυρθεί και να ανακυκλωθεί το παλαιό σας όχημα.

8 σημεία-σταθμοί στο «ταξίδι» του αυτοκινήτου σας προς την απόσυρση και ανακύκλωση!

 • Συμπληρώνετε μια τηλεφωνική, ή διαδικτυακή αίτηση ενδιαφέροντος με τα στοιχεία του αυτοκινήτου σας.
 • Η «3A» παραλαμβάνει με  γερανό το όχημα σας,  από το σημείο που βρίσκεται.
 • Η «3A» ελέγχει  την κυριότητα του αυτοκινήτου.
 • Η «3A» αποστέλει τα απαραίτητα έγγραφα στο  Υπουργείο Συγκοινωνιών για να γίνει η διαγραφή του οχήματος από το όνομα σας.
 • Γίνεται αφαίρεση όλων των υγρών του οχήματος σας και αποθήκευση σε ειδικές δεξαμενές.
 • Ολοκληρώνεται η διαδικασία της διαγραφής ή της απόσυρσης του οχήματος.
 • Το όχημα σας αποσυναρμολογείται, καταχωρείται σε Data Base και ξεκινάει η  ανακύκλωση.